Na ovogodišnjoj manifestaciji Dani kršćanske kulture u Splitu, koja će se održati od 17. do 26. ožujka, bit će predstavljeni i filmovi o hrvatskim misionarima.
U nedjelju, 25. ožujka 2018. u 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata bit će prikazan dokumentarni film „Lica puna nade“. Redatelj i scenarist filma je dr. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, a nastao je u koprodukciji Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

U polusatnom dokumentarnom filmu „Lica puna nade” govori se o mogućnostima i poteškoćama školovanja koje prolaze djeca i mladi u afričkoj zemlji Beninu. U Beninu je sredinom 19. stoljeća Crkva počela osnivati katoličke škole, a tek tridesetak godina kasnije počele su se osnivati i državne škole. I nekoliko hrvatskih misionara i misionarki ugradili su svoje živote u razvoj te afričke zemlje. Na poseban način predstavlja se Dom za djevojčice sv. Ivan Pavao II. kojeg je osnovao vlč. Odilon Singbo, svećenik iz Benina koji trenutačno djeluje u Hrvatskoj kao sveučilišni kapelan na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.

Više informacija na: www.danikrscanskekulture.info

Ostavite komentar

Komentiraj
Name
E-mail