Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za svibanj 2019.  

Published | 5/3/2019

U Radosnoj vijesti za svibanj 2019. možete pročitati...

Svibanjski broj Radosne vijesti poziva nas da dublje uđemo u otajstvo molitve. Već u uvodniku kojeg je napisao mons. Luka Tunjić, Nacionalni ravnatelj PMD Bosne i Hercegovine, pozvani smo da naša molitva bude hrabra, ne mlaka, ako želimo ne samo postići potrebne milosti, nego po njoj spoznati Boga. Mons. Tunjić ističe da u pripravi za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019. i u Misijskoj godini u naše svakodnevne molitve treba uključiti i molitvu za misijsku djelatnost Crkve te naše misionare i misionarke. Uz materijalnu pomoć misijama, molitva je na prvom mjestu, a molitva je i svibanjski dar Mariji koja je svakom čovjeku potrebna, baš kao i zrak plućima.
U središtu, mr. sc. Anita Trešćec razmišljajući o misijskom dokumentu Drugoga vatikanskog koncila Ad gentes, ističe posebnost misijskog poziva te piše o misijskoj duhovnosti, koja snagom Duha Svetoga, misionare vodi do odricanja samog sebe i svega što su smatrali svojim, da bi svima bili sve. Često se naglasak stavlja isključivo na karitativno djelovanje misionara, njihovu zauzetost oko zdravlja, školovanja, boljih uvjeta života ljudi kojima su poslani, ali na prvom mjestu je njihova evangelizacijska zadaća, piše mr. sc. Treščec isve nas potiče da odgovorimo na krsni misijski poziv i poslanje odnosno na temeljni poziv svakoga na svetost života.
Iz dalekog svijeta pozdrave šalju i dijele s nama svoja iskustva života i ljubavi prema čovjeku s. Adriana Galić iz DR Konga, s. Marija Lucija Vincek iz Nigerije is. Celestina Gavrić s Islanda. Priče života misionara i misionarki poticaj su svakome od nas da otvorimo srce za Isusa i svakog čovjeka kojeg susretnemo na putu žvota.
U intervjuu upoznajemo o. Antu Jerončića, svećenika Družbe Božje riječi (verbiti) koji je od 1999. godine misionar na Karipskom otočju, u državi Antigua i Barbuda. Njegova poruka je da nikada ne zaboravimo zahvaliti Bogu za život i da trebamo pokazivati ljubav jedni prema drugima.
Don Frano Markić, ravnatelj PMD-a Dubrovačke biskupije u rubrici Apostolat molitve naglašava da je Crkva zajednica pape, biskupa, svećenika, đakona i svih krštenika koji ju čine jednom, svetom, katoličkom i apostolskom. Zalaganje za takvo jedinstvo može biti sjeme i za one koji nisu u takvu zajedništvu.
U svibnju obilježavamo Nedjelju Dobrog Pastira (12.svibnja) i papa Franjo povodom 56. Svjetskog dana molitve za zvanja šalje nam svoju poruku. U rubrici Vijesti iz Crkve u svijetu i Crkve u Hrvata možemo pročitati i nadahnuti se na različitim misijskim poticajima na djelovanju vjernika u domovini i događajima u svijetu.
O. Ante Gabrić opisuje novu avanturu na nepreglednim bengalskim poljima svog apostolata govoreći nam o izazovima s kojima se susretao.
U ovom svibanjskom broju Radosne vijesti upoznat ćemo Victorin Nymphas Arnaud Pages, slugu Božjega koji je duhovni otac kubanske madeži i misijski zagovornik sviju, a posebno zaljubljenika u misije.Download the latest edition of 'Radosna Vijest' Download

Back