Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za veljaču 2018.  

Objavljeno | 5.2.2018.

U Radosnoj vijesti za veljaču 2018. možete pročitati...

U uvodniku novog broja Radosne vijesti za veljaču 2018. godine, mons. Luka Tunjić postavlja pitanje koliko smo danas svjesni svoje posredničke i evangelizacijske uloge. „Povratak vjeri Abrahama, iskustvu apostola i njihovih učenika odgovor je na našu nemogućnost posredovanja i svjedočenja vjere“ – piše mons. Tunjić.
Dr. Snježana Mališa u rubrici „U središtu“ piše o odnosu srca i razuma u naviještanju Evanđelja. „Za djelotvorno naviještanje Božje riječi nisu presudne suvremene metode i tehnike naviještanja, nego navjestiteljevo osobno iskustvo živog Boga, iz kojeg se rađa autentičnost življenja poziva“ – piše dr. Mališa.
Rubrika „Iz života naših misionara“ u veljači nam donosi priče iz Benina, Brazila, Perua, Salomonskih Otoka i Zambije.
Sestra Jacinta Petrović, misionarka u Beninu, donosi nam priču malene Pierette, koja je najmlađa djevojčica u sirotištu u Fifadji. Misionarka iz Brazila, sestra Vendelina Kvesić, piše o različitim aktivnostima koje su usmjerene promicanju pastoralnih u nadbiskupiji u Florianopolisu. Mons. Drago Balvanović iz Perua opisao nam je kako se lokalno stanovništvo pripremalo za Papin dolazak i koliko je taj događaj značajan za vjernike u Amazoniji. Još jedan značajan događaj, svećeničko ređenje mladomisnika iz Misije Buma, donosi nam sestra Marta Augustina Nikolić sa Salomonskih Otoka. Don Boris Dabo piše nam o prvoj svetoj misi u novoj misiji Mazibe i opisuje radosno iščekivanje dovršetka gradnje crkve u toj misiji.
Kako izgleda život misionarke u Rusiji donosi nam intervju sa sestrom Bernardinom Galić, karmelićankom Božanskog Srca Isusova, koja je nakon umirovljenja odlučila poći u Rusiju. „Misionar je onaj koji je zaljubljen u Boga i koji ne gleda na materijalno, nego osjeća potrebu svoju spoznaju o Bogu i svoju ljubav prema njemu i ljudima pokazati i posvjedočiti drugima da bi ga i oni upoznali, uzljubili i živjeli po svojoj spoznaji“.
U rubrici „Apostolat molitve“ u mjesecu veljači moli se na nakanu: da se oni koji imaju materijalnu, političku ili duhovnu moć mogu oduprijeti mamcima zavodljivosti korupcije. Mons. Juraj Jerneić piše o problemu korupcije i o potrebi za razvijanjem svijesti o njenoj štetnosti.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u svijetu“ donosi izvještaj o proslavi 20. obljetnice mučeničke smrti pokojnog fra Vjeke u Ruandi, kojoj se pridružila i delegacija koju je predvodio mons. Marko Semren, pomoćni biskup Banjalučke biskupije.
Nastavlja se rubrika „Životni put jednog misionara“ o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.
U rubrici „Misijski velikani“ vlč. Odilon Singbo predstavio je slugu Božjeg Stefana Ferranda, biskupa i misonara iz Indije. Biskup Ferrando je svojom poniznošću, jednostavnošću i izravnim kontaktom s narodom bio izvor mnogih obraćenja. U ožujku 2016. priznate su herojske kreposti sluge Božjega mons. Stefana Ferranda, koji je na dobrom putu da bude proglašen blaženim.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak