Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za travanj 2018  

Objavljeno | 9.4.2018.

U Radosnoj vijesti za travanj 2018. možete pročitati...

U uvodniku novog broja Radosne vijesti za travanj 2018. godine, mons. Luka Tunjić potiče čitatelje da se uključe u lanac dobrote i ljubavi koju naši misionari šire diljem svijeta, a posebno u dijelu svijeta koji je stalno na rubu gladi i sukoba. „Kada svoju unutarnju dobrotu i dobrotu drugih prepoznamo i uzajamno dijelimo, mi sudjelujemo u misiji evangelizacije i širenja kraljevstva Božjega", ističe mons. Tunjić.
Dr. Snježana Mališa u rubrici „U središtu" tematizira pitanje odgoja za kršćansku i ljudsku zrelost. „Želimo li rasti u zrelosti i voditi druge prema zrelosti, moramo naučiti iskreno se susresti sa sobom, jer je to jedini put do iskrena susreta s Bogom", pojašnjava dr. Mališa.
Rubrika „Iz života naših misionara" donosi nove događaje i životne priče naših misionara. Iz Tanzanije se javlja don Dražen Klapež koji podsjeća koliko pate stanovnici Tanzanije, ali i drugih zemalja, zbog nedostatka pitke vode. Vlč. Gabrijel Jukić, koji je do sada bio u Zambiji, prvi put se javlja iz nove misije u Ugandi. S. Mirabilis Višić piše o sukobima države i vlasti u DR Kongo i donosi najvažnije dijelove pisma koje je uputio kardinal Laurent Monsengwo. S. Marta Augustina Nikolić javlja se sa Salomonskih Otoka, gdje je u veljači započela nova školska godina. Iz Brazila se javlja s. Beatrica Krstačić koja piše o misijama u pokrajini Itacoatiari, gdje je provela dva tjedna. Iz Čilea se javljaju s. M. Fides Babić i s. M. Adelina Franov koje pišu o pastoralnom djelovanju u školi „Mater Purissima".
Kako izgleda život misionarke u Ekvadoru donosi intervju sa s. Ivom Jelić. „Biti misionar znači živjeti s ljudima i za ljude", rekla je s. Iva koja u Ekvadoru živi i djeluje sedamnaest godina.
U rubrici „Apostolat molitve" u mjesecu travnju moli se na nakanu: da bi ekonomisti imali snagu odbaciti svaku ekonomiju koja isključuje pojedine skupine ljudi i da znaju pronalaziti nove puteve. „Mi kršćani osobito smo pozvani od Gospodina na evanđeoski način života te na umjerenost, što znači da trebamo tražiti ono bitno i naučiti se osloboditi mnogih površnih i beskorisnih stvari koje nas guše, kao što su silna želja za posjedovanjem i klanjanje novcu", piše don Pero Miličević.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi izvještaj s godišnje skupštine Nacionalnog vijeća PMD-a, koja je održana na Plitvicama i osvrt na formaciju misijskih animatora u Varaždinu. Ista rubrika donosi prilog o misijskom susretu u Trogiru i tekst o marljivim korisnicima riječkog Doma za odgoj djece i mladeži, koji su odlučili pomoći djeci u Boliviji. Mjesečnik donosi prisjećanje na s. Krucifiksu Ivelić, članicu Družbe služavki Maloga Isusa, misionarku u Ruandi, koja je preminula 16. ožujka u Splitu.
Nastavlja se rubrika „Životni put jednog misionara" o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.
U rubrici „Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je blaženog Alessandra Dordija.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak