Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za studeni 2018.  

Objavljeno | 5.11.2018.

U Radosnoj vijesti za studeni 2018. možete pročitati...

Novi broj Radosne vijesti potiče nas na molitvu, jezik ljubavi i dijaloga, te na veći angažman u služenju drugima.
U uvodniku novog broja Radosne vijesti, mons. Luka Tunjić poziva čitatelje da mole za mlade cijelog svijeta, da se između mnoštva putova koji im se nude znaju opredijeliti za Isusa i njegovu ljubav, te tako budu misionari Isusove radosne vijesti svima.                        
                          
U rubrici „U središtu“, dr. Snježana Mališa podsjeća nas da kršćanski način života iziskuje spremnost na put križa. Po Isusovom primjeru pozvani smo na ''raspeće'' svojih želja, ideja i načina djelovanja, na istinsko življenje kršćanstva, na istinsko misijsko djelovanje ondje gdje živimo i jesmo.
S. Fides Babić, misionarka u Čileu, podijelila je s nama najnovija iskustva iz svoje misije u Castru, dok je vlč. Karlo Prpić podijelio svoju živopisnu priču iz Kameruna. Fra Ilija Barišić, u istoj u rubrici, „Iz života naših misionara“, ističe važnost vjeroučitelja-katehista u biskupiji Butembo-Beni, u DR Kongo.
U novom broju Radosne vijesti predstavljene su i nove misionarke u Ugandi, članice Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina koje će djelovati u župi sv. Franje Asiškoga Rushooka.
Molitvena nakana za studeni je: „Da bi jezik ljubavi i dijaloga uvijek nadvladao jezik sukoba“. Svoje razmišljanje na tu temu s nama je podijelio vlč. Mirko Vukšić, ravnatelj PMD-a Porečke i pulske biskupije te poručio da nam je više no ikada potrebna ljubav i dijalog.
Život prvog i jedinog biskupa Mongolije koji je nedavno preminuo, opisan je ukratko u rubrici „Vijesti iz Crkve u svijetu“, a u istoj rubrici predstavljen je i mučenik Oskar Romero, „nadbiskup siromašnih“, koji je proglašen svetim. Poticaj svima nama vijesti su iz župa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nošene misijskim duhom i opisane u rubrici „Vijesti iz Crkve u Hrvata“.  
                                                                                                                                  
Sa zanimanjem i dalje pratimo putovanje o. Gabrića u rubrici: „Životni put jednog misionara“. U ovom broju čitamo o velikim problemima gladi i križu nade i spasenja.
Vlč. Odilon Singbo u rubrici „Misijski velikani“ upoznao nas je sa sedam hrabrih mučenica Crkve u Kini. Čitajući o životu i zajedničkoj sudbini tih sedam misionarki možemo ojačati naše nastojanje oko življenja vjere u služenju Crkvi.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak