Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za rujan 2018.  

Objavljeno | 1.9.2018.

U Radosnoj vijesti za rujan 2018. možete pročitati...

U mjesecu rujnu obilježavamo mnogo važnih dana vezanih za Crkvu ali i za društvo u cjelini, a prvi događaj po važnosti je polazak djece u školu. U uvodniku novog broja Radosne vijesti za rujan 2018. godine, mons. Luka Tunjić ističe važnost odgoja i obrazovanja ali nam i stavlja na srce pitanje koliko ulažemo u školu ljudskog duha i duše.
Dr. Snježana Mališa u rubrici „U središtu“ progovara o izlasku iz zone komfora i o autentičnom naviještanju evanđelja. „Perspektiva za življenje novosti dolazi od načina vjerovanja i spoznaje da ima smisla trošiti se bez očekivane plaće na zemlji, što je istovremeno i početak istinskoga i plodonosna naviještanja radosne vijesti“ poručuje dr. Mališa.
Rubrika „Iz života naših misionara“ donosi nam priče iz Kameruna, Ekvadora, Nigerije i Zambije.
Vlč. Karlo Prpić iz Kameruna uputio je poruku ohrabrenja i poticaja mladima istaknuvši da su mladi budućnost naroda kojem pripadaju, svijeta i Crkve koja je utkana u tkivo ovozemaljskog života. S. Klementina Banožić iz Ekvadora predstavila je kuću „Betel“ koja je dom nezbrinutih djevojčica i kuća susreta s Bogom. S. Ana Marija Maleš iz Nigerije podijelila je radost nakon povratka na afrički kontinent i predstavila rad misijske postaje u kojoj djeluje. Iz Zambije, don Boris Dabo skrenuo je pozornost na snagu i životnost Božje riječi i animatore na prvoj crti evangelizacije.
U ovom broju Radosne vijesti upoznajemo s. Jacintu Petrović koja već 15 godina djeluje u Beninu te je podijelila iskustvo svojeg misijskog poslanja i kako je to biti radosna navjestiteljica evanđelja.
U rubrici „Apostolat molitve“ moli se na nakanu: „Da mladi u Africi imaju pristup odgoju i poslu u svojim zemljama.“ Svoja razmišljanja o molitvenoj nakani piše vlč. Kristijan Zeba, ravnatelj PMD-a Riječke nadbiskupije.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u svijetu“ potiče nas kroz primjer sv. Majke Terezije, čiji blagdan slavimo 5. rujna, da živimo ljudski i sveto, a donosi i informacije o posebnoj biskupskoj sinodi o Amazoniji koja će se održati 2019. godine.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u Hrvata“ predstavlja aktivnosti povodom akcije MIVA Hrvatska u župi u Zagrebačkom Resniku, Soblincu te Porečkoj i pulskoj biskupiji. Iz župe sv. Alojzije Gonzaga stiglo je pismo krizmanika i prvopričesnika te čestitamo na aktivnom zalaganju i pomoći misionarima. Sestre iz Ugande koje su ovo ljeto posjetile župu Gradačac u BIH podijelile su svoje iskustvo i doživljaj izvan granica svoje domovine, a također i župnik istoimene župe, vlč. Marko Hrskanović opisao je radost susreta i zajedništva te 150. obljetnicu osnutka župe Gradačac.
Sestra Davorka Šarić iz Misijske središnjice BIH podijelila je svoje iskustvo rada s mladima i izvještaj s opće specijalizacije animatora koja je održana od 7. do 13. srpnja u Radunicama kod Žepča.
I dalje pratimo „Životni put jednog misionara" o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji te u ovoj broju čitamo o događajima u Ranigorskim džunglama.
Obilježili smo i 50 godina misništva don Franje Miljenka Markića koji je bio misionar u Zambiji, don Danka Litrića koji je misionar u Runadi i s. M. Vendeline Kvesić, misionarke u Brazilu. Zahvaljujemo im na vjernosti Bogu i ljubavi prema bližnjima.
U rubrici „Misijski velikani" predstavljen je sveti Petar od Svetog Josipa Betancur, franjevački trećoredac i misionar te prvi gvatemalski i srednjoamerički svetac, a poznat i kao  „američki sveti Franjo Asiški“.
 
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak