Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za prosinac 2017  

Objavljeno | 1.12.2017.

U Radosnoj vijesti za prosinac 2017. možete pročitati...

U uvodniku novog broja Radosne vijesti, mons. Luka Tunjić poziva nas da poput Ivana Krstitelja i naših dragih misionara i misionarki dobro iskoristimo ovo dragocjeno vrijeme Došašća kako bismo se zaodjenuli jednostavnošću, pronicljivim duhom i molitvom, pročistili svoju nutrinu, poravnali staze i pripravili svoja srca za Isusovo rođenje.
Biskup Tomo Vukšić nastavlja sa svojim razmišljanjima uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve te nam ovoga puta piše zašto je potrebno stalno ponavljati da su misionari produljena ruka djelatne Božje ljubavi i milosrđa među ljudima.
Redovnice Kćeri milosrđa u Čileu pišu o hodočašću učenica škole “Mater Purissima” u Nacionalno zavjetno svetište Gospe Karmelske Maipu. Na hodočašću su sudjelovale sve učenice (od vrtića do maturantica), nastavnici i djelatnici škole, sestre redovnice i svećenici.
Fra Ivica Vrbić, misionar u Boliviji, opisuje kako su proslavili blagoslov novoga misijskog vozila i zahvaljuje svim vjernicima koji podupiru misije i misionare, kao i svim dobročiniteljima akcije „MIVA“ u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.
Don Danko Litrić, misionar u Ruandi, piše o proslavi jubileja svećeništva u Ruandi – velikom događaju koji je proslavljen na prepunom stadionu glavnog grada Kigalija.
Sestra Marta Nikolić sa Salomonskih otoka piše o radosnom događaju, blagoslovu Odgojno-obrazovnog centra „St. Louise“.
Iz Ugande, sestra Vedrana Ljubić zahvaljuje svima koji su pomagali školovati djecu i donosi iskustva školovanja djece i mladih u Africi.
Sugovornica "Radosne vijesti" je sestra Celestina Gavrić, karmelićanka Božanskog Srca Isusova. S. Celestina opisuje svoja iskustva iz Brazlia, gdje je djelovala 15 godina i s Islanda, gdje djeluje posljednjih 17 godina.
O nakani Apostolata molitve: Da starije osobe, podržane od obitelji i kršćanskih zajednica, mogu iskoristiti svoju mudrost i iskustvo za širenje vjere i oblikovanje novih naraštaja, razmišlja don Ivan Štironja.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi priloge o proslavi Svjetskog dana misija u Novoj Gradiški, misijskoj izložbi u Đakovu, misijskoj akciji „Djeca pomažu djeci“u Ljubuškom te o misijskim danima u Daruvaru, Drinovcima i Sarajevu. Sestra Augustina Vukančić piše o svom posjetu misiji Ndjoko u Zambiji, u kojoj djeluje naš misionar Boris Dabo. Također, članovi HKZ-a „MI“ iz Trogira pišu o svom posjetu grobu misionarke s. Lukrecije Mamić na splitskom groblju Lovrinac.
Nastavlja se rubrika Životni put jednog misionara o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.
U rubrici "Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je misionarku, sestru Leonellu Sgorbati. Papa Franjo je 8. studenoga 2017. priznao sestru Leonellu kao mučenicu te je otvoren postupak za njezino proglašenje blaženom zbog mučeništva iz mržnje prema vjeri.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak