Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za ožujak 2020.  

Objavljeno | 16.3.2020.

U Radosnoj vijesti za ožujak 2020. možete pročitati...

Nacionalni ravnatelji Papinskih misijskih djela vlč. Antun Štefan u „Uvodnikuˮ u čast svih naših misionarki ukazuje nam na veliko djelo tih „Isusovih lavicaˮ i „svetica našeg dobaˮ.
Rubrika „U središtuˮ i u ožujku donosi promišljanja dr. sc. Krunoslava Novaka nudeći nam „Evanđelje – oslonac u nestalnosti digitalnog svijetaˮ . Dr. sc. Novak se oslanja na poruku Benedikta XVI. koji je još 2009. kazao: „Ljudsko srce čezne za svijetom u kojem kraljuje ljubav, u kojem se darovi dijele, gdje se izgrađuje jedinstvo, gdje sloboda nalazi svoje značenje u istini i gdje se identitet svakog pojedinca ostvaruje u zajedništvu i ozračju međusobna poštovanja. Na ta očekivanja naša vjera može dati odgovor.ˮ
Rubrika „Iz života naših misionaraˮ otkriva nam „Misije u Zelenoj doliniˮ i tekst s. Vendeline Kvesić koja donosi svoj osvrt na misijski mjesec u 2019. preporučujući u molitve sve duhovne potrebe Crkve u Južnoj Americi. U toj rubrici je i na tekst „Samo smo prolazniciˮ s. Blaženke Barun iz DR Kongo, kao i s. Ane Uložnik i s. Liberije Filipović koje nam se javljaju s  Haitija nakon što su mjesecima bile izložene uličnim neredima i manifestacijama. 
Ovaj broj Radosne vijesti donosi razgovor s vlč. Velimirom Tomićem koji već 32 godine kao misionar djeluje u Tanzaniji. Upoznaje nas s korizmenim običajima u Tanzaniji te o tijelu gradnje crkve sv. Križa u Misiji Kisongo.
U nakani apostolata molitve molimo da Crkva u Kini ustraje u svojoj vjernosti evanđelju i raste u jedinstvu, a na navedeno nas poziva o. Vatroslav Halambek, SJ.
Rubrika „Vijesti iz svijetaˮ donosi vatikanski tekst: „Misionarsko iskustvo u formaciji budućih diplomata Svete Stoliceˮ izvještavajući nas kako je papa Franjo u pismu predsjedniku Papinske crkvene akademije tražio da budući diplomati Svete Stolice imaju godinu dana misionarskoga iskustva. Rubrika nas također obavještava o „Otvaranju jubilarne godine u Kostariciˮ povodom 100. obljetnice Kostarikanske crkvene pokrajine.
Tu su i „Vijesti Crkve u Hrvataˮ o „Svjetskom danu vodaˮ 22. ožujka, „Malim misionarima u Župi Drinovciˮ, „Osam godina Misijske zajednice u Gospićuˮ, „Pripravi za Božić i Dan djela svetog Djetinjstva u Orašjuˮ te „Misijskim aktivnostima u Radunicamaˮ.
O ljubavi jednog misionara prema majci saznajemo u rubrici „Životni put jednog misionaraˮ o. Ante Gabrića, dok u rubrici „Misijski velikaniˮ upoznajemo život i djelo svetog Ivana de Brita, portugalskog isusovca, misionara i mučenika. Blaženim ga je proglasio 21. kolovoza 1853. papa Pio IX., a svetim 22. lipnja 1947. papa Pio XII. Zaštitnik je Portugala i Biskupije Sivagangai (država Tamil Nadu). Posvećene su mu mnoge župe, crkve, kapele i učilišta u Portugalu, Indiji, Filipinima i Indoneziji.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak