Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za ožujak 2018.  

Objavljeno | 1.3.2018.

Radosnoj vijesti za ožujak 2018. možete pročitati...

U uvodniku novog broja „Radosne vijesti" za ožujak vlč. Antun Štefan podsjeća kako se uspješnost misijskog djelovanja Crkve ne mjeri količinom novca koji je skupljen, ni raznim projektima, pa čak ni školama, bolnicama i centrima koje gradimo. „Kriterij uspješnosti je ponajprije duhovni život koji se rađa i raste u našim srcima i u misijskim krajevima, kao i svjedočanstvo života i propovijedanje naših misionara i misionarki", piše vlč. Štefan.
Dr. Snježana Mališa u rubrici „U središtu" postavlja dva temeljna pitanja - kako svjedočiti u suvremenom svijetu i kada smo spremni svjedočiti u svakodnevnom životu? „Jedinstvo ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjemu postaje model konkretna djelovanja prema svim ljudima", ističe dr. Mališa. U rubrici „Iz života naših misionara" s. Celestina Gavrić s Islanda piše o svećenicima koje je susretala za vrijeme svoga misijskog djelovanja. S. Adriana Galić iz DR Konga piše o svom poslanju i radu s djecom u toj zemlji. „Bilo mi je nezamislivo slušati o djeci koja nemaju mogućnost ići u školu, sve dok nisam došla u DR Kongo i sama se u to uvjerila", piše s. Adriana. S Madagaskara se javlja s. Marica Jelić iz zajednice Kćeri Marije Pomoćnice, čije je pastoralno djelovanje usmjereno na rad s mladima. Najmlađi hrvatski misionar vlč. Marko Jukić donosi misli pape Franje koji je nedavno posjetio Peru.
Kako izgleda život misionarke na Salomonskim Otocima opisuje intervju sa s. Ružom Raič, koja ističe: „Mi sami rijetko zahvalimo Bogu za dar primljenih milosti, za dar pismenosti, školovanja i civilizacije". U rubrici „Apostolat molitve" u mjesecu ožujku moli se na nakanu: da Crkva uvaži hitnost formacije o duhovnom rasuđivanju, kako na osobnoj, tako i na društvenoj razini. Svoja razmišljanja uz nakanu Apostolata molitve donosi mons. Vlado Lukenda.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u svijetu" donosi izvještaj o blagoslovu i posveti crkve Marije Pomoćnice u Kigaliju u Ruandi, kojoj su se pridružili i Don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, i don Tihomir Šutalo, provincijski ekonom. Rubrika „Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi izvještaj o XVII. godišnjoj skupštini Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u BiH, izvještaj o obilježavanju 20. obljetnice smrti fra Vjeke Ćurića u njegovoj rodnoj župi, kao i o projekciji dokumentarnog filma „Lica puna nade" u Sisku, Zadru i Osijeku.
Nastavlja se rubrika „Životni put jednog misionara" o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji. U rubrici „Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je slugu Božjeg Stanislasa Verjusa. „Mnogi svjedoče o njemu kao o poniznu, blagu i vjernu sluzi, koji je živio evanđeosko siromaštvo. Bio je vjeran Crkvi, pun ljubavi prema svojoj redovničkoj zajednici i misiji i revan misionar, koji je čeznuo samo za spasenjem duša". U ožujku 2016. papa Franjo je dekretom priznao njegove herojske kreposti i tako ga proglasio slugom Božjim.

 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak