Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za listopad 2018.  

Objavljeno | 1.10.2018.

U Radosnoj vijesti za listopad 2018. možete pročitati...

Listopad je misijski mjesec te je i Radosna vijest obojana misijskim bojama. Sadržaj listopadskoga broja je vrlo bogat. Najprije, ovaj broj Radosne vijesti sadrži poruku pape Franje za Svjetski dan misija koji se obilježava 21. listopada 2018. godine pod geslom: „S mladima donijeti evanđelje svima.“ Papa nas ponovno podsjeća na važnu ulogu mladih u Crkvi i poziva nas da razmislimo o činjenici: „Ja sam jedna misija na ovoj zemlji i upravo zbog toga i jesam na ovome svijetu“.
U uvodniku, Nacionalni ravnatelj papinskih misijskih djela u RH, vlč. Antun Štefan, govori o svojoj ljubavi prema jednoj, svetoj, katoličkoj i apostolskoj Crkvi te nas poziva na razmišljanje o našim ''počecima''.
Dr. Snježana Mališa u rubrici „U središtu“ potiče nas da promislimo o našem odnosu prema bližnjima koji je bitni pokazatelj našeg odnosa s Bogom.  Dr. Mališa poručuje da ukoliko naši misijski projekti, ma koliko sjajni i dobri bili, započinju i završavaju s nama, a ne prerastu u zajedništvo služenja, nisu navjestitelji Radosne vijesti.
Rubrika „Iz života naših misionara“ donosi zahvalu fra Danka Litrića iz Ruande koji je proslavio zlatni jubilej i zahvaljuje Bogu na daru svećeništva. Sestra Ivančica Fulir iz Ukrajine piše o izazovima u radu s djecom opterećenom obiteljskim problemima i nasiljem, a s. Samuela Šimunović iz DR Kongo opisuje tešku svakodnevicu ljudi svoga kraja i kako ljubav za obitelj daje snagu za podnošenje nemogućega.
U listopadskom broju Radosne vijesti upoznajemo i nove hrvatske misionarke na Salomonskim otocima, s. Magdalenu Marić i s. Veroniku Ćibarić, iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga.
Ovaj mjesec molimo na nakanu: „Da se posvećeni muževi i žene trude oko svojeg napretka te da budu prisutni među siromasima, onima na rubu društva i onima koji nemaju nikakva glasa.“ Svoje razmišljanje na tu temu podijelio je s nama fra Stipan Radić, ravnatelj PMD-a Vrhbosanske nadbiskupije.
Poslanicu biskupa BK BiH o proglašenju Misijske godine – od početka listopada 2018. do kraja mjeseca listopada 2019., koji će ujedno biti i sveti mjesec misija za cijelu Crkvu donosimo u rubrici „Vijesti iz Crkve u Hrvata“.  Sveti otac Franjo pozvao je sve biskupe svijeta već  prije godinu dana da krenu s pripremama za taj misijski događaj sveopće Crkve, i zbog toga je odluka biskupa BiH hvalevrijedna i poticajna.
Molimo se sv. Tereziji od Djeteta Isusa, karmelićanki, suzaštitnici misija, o kojoj pišemo u rubrici „Vijesti iz Crkve u svijetu“.
20. listopada je ''Gabrićevo''. Godine 1988. na taj dan, na glasu svetosti, umro je hrvatski misionar u Indiji o. Ante Gabrić. Radosna vijest se pridružuje molitvama za njegovo skoro proglašenje blaženim te i u ovom broju, u rubrici „Životni put jednog misionara“, donosi izvadak iz Dnevnika o. Ante Gabrića koji opisuje borbu protiv gladi.
Vlč. Odilon Singbo u rubrici „Misijski velikani“ predstavlja sv. Ivana Gabrijela Perboyre, lazarista i mučenika u Kini, čiji je put svećeništva i redovništva primjer predanog i beskompromisnog misionara.
Uz prekrasne originalne fotografije s različitih strana misijske Crkve, novi broj Radosne vijesti donosi i mnoge druge priloge, koji su izvanredno duhovno štivo i nadahnuće za predano misijsko djelovanje u našim župnim zajednicama.
 
 
 
 
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak