Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Misijski velikani  

Blažena Laura Vicuña, djevica, zaštitnica mladih

Laura del Carmen Vicuña rođena je u Santiagu de Chile 5. travnja 1891., kao prvo dijete Josea Dominga i Mercedes Pino. Djevojčica je bila krštena nakon dva mjeseca, jer je bio izbio građanski rat. Otac je prognan i otišao je sa svojom obitelji na jug zemlje, na granicu s Argentinom, u grad Temuco, gdje je ubrzo umro. Lauri su tada bile dvije godine. Nekoliko mjeseci poslije rodila se i druga djevojčica, Julija Amanda.

Objavljeno | 5.2.2021.

Pročitaj više


Blaženi Alessandro Dordi, svećenik misionar, mučenik

Alessandro Dordi (poznat i kao otac Sandro Dordi Negroni) rođen je u Gromo San Marinu, u zaseoku u općini Gandelino, u provinciji Bergamo, u Italiji, 22. siječnja 1931. Bio je drugo od devetero djece. Odgajan u planinskoj zajednici, uz malo lagodnosti i velike žrtve, u vjerničkoj obitelji, razvio je želju da postane svećenikom.

Objavljeno | 18.1.2021.

Pročitaj više


Sveti Ivan Ljudevit Bonnard, svećenik mučenik iz Vijetnama

Ivan Ljudevit (Jean-Louis) Bonnard rođen je 1. ožujka 1824. u Saint-Christo-en-Jarezu, u blizini Saint-Étiennea, u Francuskoj. Od rane dobi želio je biti svećenik. Prvu pričest primio je 1836., uz velike poteškoće, jer nije mogao dobro naučiti katekizam jer je loše čitao. Nesposobnog za nastavak školovanja, mladog Jean-Louisa roditelji su odredili za pastira. 

Objavljeno | 17.12.2020.

Pročitaj više


Povratak