Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Sve za tebe, dobri naš Isuse!  

Objavljeno | 5.1.2020.

Piše vlč. Antun Štefan

Louis Pasteur jednom je rekao: „Grci su nam ostavili najljepšu riječ našeg jezika, riječ entuzijazam, od grčkoga in theo ('u Bogu').“ Za ljude u društvu u kojem se stalno priča o krizama, gdje u razgovorima ječi zloba, nasilje, korupcija, sumornost, zloupotreba i nemoć, možemo reći onu poznatu iz filma Čudesna sudbina Amélie Poulain (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001.): „Teška su vremena za sanjare!“ Ako i jesu, neka su, ali mi znamo komu smo povjerovali!

Poput naših misionara i misionarki, i mi smo izabrali živjeti revno za Boga. Izabrali smo gorjeti da ugodimo Bogu, da vršimo njegovu svetu volju i da vidimo kako kraljevstvo Božje raste. I uopće nam nije važno koliko žrtava će nas to koštati. Jednostavno, bez zanosa, bez vatre za Boga, vatre „Boga u nama“, vatre Boga kojega stavljamo povrh svega – ne želimo živjeti. „Sve za tebe, dobri naš Isuse!“ poklik je Isusovih svetaca i misionara. Poklik hrabrosti i neustrašivosti koji oblikuje genijalnost, ispravnost uma, plodnu maštu, plemenito srce, predanost i smisao za služenje. Poklik koji potiče nadahnuća, tjera nas da gorimo, tjera nas da dajemo sve od sebe. Isplati se platiti da se bude Isusov.
Ne smijemo mjeriti očima ovog svijeta, po uspješnosti, nego po prisutnosti Boga i onoga što se događa u životima i srcima njegova naroda. Gospodin gleda na one koji ga časte u „duhu i istini“ (Iv 4, 23), na one koji su napustili svijet i njegov tjelesni utjecaj i koji ga traže čistih ruku i čistih srdaca.
Molimo za takvu mladost duše, za želju da napredujemo u životu, da otkrivamo novo, da stvaramo, propitkujemo, za želju da se usavršavamo. Isusovi entuzijasti, koji žive u Bogu, misle da najbolje tek slijedi, da njihovo vrijeme tek dolazi! Isus neka nas posveti i omogući nam zadivljenost u svakodnevnici života, u prihvaćanju malih i velikih trenutaka! I neka nam dade radost, radost bez kraja! Sretni bili u 2020. godini!
 
 


Povratak