Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Srca gore, evo zore  

Objavljeno | 7.4.2017.

Piše vlč. Antun Štefan
 
Početkom godine bio sam gost na Katehetskoj zimskoj školi u Zagrebu gdje sam dobio po prvi put šansu da u nekoliko minuta progovorim vjeroučiteljima o misijama. Neka je i nekoliko minuta i po prvi put, zahvalan sam Bogu za svaki trenutak. U svojem svjedočenju rekao sam im da su misije jedina duhovnost i jedini način života Crkve.


Poslani smo da idemo i da donosimo Radosnu vijest spasenja svim ljudima. Isus je rekao: Ja sam put, istina i život! Put je jedina metoda evangelizacije! Za misionare kažemo da idu u misije, da su otišli u misije. Oni su se zaljubili u Isusa putnika. Duhovnost naših misionara zove se Put.
Ako misionare pozovemo da nam znanstveno objasne problematiku evangelizacije i katehizacije, oni će nam govoriti o Isusu, zato jer ne trebaju i ne postoje znanstvene metode da bi se susrelo uskrslog Gospodina. On sam je metoda par excellence.
Jednom mi je netko nakon propovijedi pristupio i čestitao mi, zadovoljno rekavši: Velečasni, godinama sam u svojem duhovnom životu tražio metodu kako da se približim Gospodinu, i doživljavao sam poraz za porazom, ali nakon današnje vaše propovijedi sve će se promijeniti na bolje. Na moje pitanje zašto, odgovorio mi je otprilike ovako: Uvijek sam mislio da sigurno mora postojati neka efikasna metoda koja bi mi garantirala život s Isusom, a danas sam shvatio da je uopće ne trebam! Bogu hvala, rekao sam mu! Nema drugog puta, ne trebamo metode. Ne bavimo se njima. Isus je spasitelj!
 
Vama koji me čitate, svim našim dragi misionarima i misionarkama, svima koji mole i daruju za misije, želim radost uskrslog Gospodina kojemu životni hod svakoga od nas čini najveće zadovoljstvo. Srca gore, evo zore!


Povratak