Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

My way  

Objavljeno | 1.8.2020.

Piše vlč. Antun Štefan

Učili su nas naši da ne nosimo maske, i da ne skrivamo svoja lica. Govorili su nam da živimo autentično. Danas nam savjetuju da maske obavezno nosimo, da su maske neophodne za život.
 

Svako jutro kad se probudimo, na raspolaganju nam je cijeli arsenal maski, likova, uloga koje razrađujemo i isprobavamo od malih nogu, a  koje kao odrasli nastavljamo nositi prema prigodi. I dok tako igramo uloge i mijenjamo maske, svijetu nismo opasnost i rado nas prihvaća. Čim ih prestanemo nositi, za njega postajemo čudni, opasni i neprihvaćeni.
Izmislili smo i bal pod maskama. Za takav bal pripremamo lice i stavljamo – masku od riže! Kad je stavite na lice, koža vam postaje nježnija, usporava se njezino starenje, lice dobiva istančanije linije. Postaje sjajnije i svjetlije, i vi ubrzo dobivate čudesan osjećaj da ste mlađi. Zamislite – šaka riže! Ta šaka riže koju milijuni danas neće imati za pojesti. Ne prestajem se diviti svetim našim misionarima koji su izabrali bolji dio (usp. Lk 10,42) i pjevam si My way Franka Sinatre.

Povratak