vatikan.va hbk.hr PMD

Iz života naših misionara  

Ekvador – Od ruševine do blagoslova uz pouzdanje i vjeru

Piše s. Klementina Banožić
 
Većina države Ekvador pogođena je 16. travnja 2016. velikim potresom. Vapaj poginulih i nestalih u ruševinama pokrenuo je mnoge ljude u zemlji i izvan nje na solidarnost, molitvu i bliskost svima pogođenima. Crkva i redovništvo skupa s ekipama solidarnosti iziđoše prema ljudima koji su u grču boli, beznađa i tuge na ulici očekivali zalogaj kruha, šaku riže, komad odjeće, času vode ili koji lijek.
Danima i mjesecima ulagali smo sve snage da uprisutnimo Božju ruku utjehe i providnosti postradalima...
Objavljeno | 10.1.2018.

Pročitaj više


Bolivija–Da se riječ Božja širi

Piše fra Ivica Vrbić, OFM Cap.
 
U prigodi Misijske nedjelje, 22. listopada 2017., vjernici misije Minero, Santa Cruz de la Sierra, Bolivija, i naša kapucinska zajednica euharistijskim slavljem zahvalili su Bogu za sve vjernike koji podupiru misije i misionare, za sve dobročinitelje Akcije „MIVA“ u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, za dar našega novoga misijskog vozila te za djelatnike Papinskih misijskih djela u RH i u BiH, koji su realizirali nabavu našega novog vozila. Nakon misnog slavlja vozilo je, uz prigodan kulturni program, svečano blagoslovio provincijski ministar peruanske kapucinske provincije fra Gonzalo Cateriano.

Objavljeno | 1.12.2017.

Pročitaj više


Ukrajina – Pomaganje nepokretnomu Volođi otvara pitanja

Piše s. Ivančica Fulir
 
Poslije nedjeljne sv. mise prilazi nam jedna župljanka i govori: „Moja kći bila je u jednom udaljenom selu i vidjela bolesnika i cijelu večer je plakala. To što je vidjela nije ljudski.“ Nismo razumjele baš sve što nam je rekla, ali bila je spremna otići s nama k tomu bolesniku, jer nismo znale gdje se to selo nalazi i kako se onamo ide. 

Objavljeno | 3.11.2017.

Pročitaj više


Povratak