Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

From the lives of our missionaries  

Tanzanija - Kolijevka zajedništva

Piše p. Tomislav Mesić

Općepoznato je da su zemlje afričkog kontinenta kolijevke čovječanstva, ali i ono što one danas nude može poslužiti kao pouka mnogima. Tko je god boravio u Tanzaniji, barem nakratko, može potvrditi da nas u mnogim stvarima ti ljudi zaista vraćaju k temeljnim vrijednostima čovječanstva. Njihovi postupci mogu vas u rekordnu vremenu „ostaviti bez teksta“ i time podsjetiti koliko je jednostavno, a istovremeno veličanstveno biti čovjek koji se raduje svakomu danu, unatoč problemima koje on donosi.

Published | 11/28/2019

Read more


Poplave u Haitiju

Pišu S. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, služavke Malog Isusa

Mjesec rujan mjesec je kišne sezone u Haitiju. Tako je 19. rujna, pala tako velika ciklonska kiša da je nanijela strahovitu štetu u mjestu Petit Goave, gdje misijski djelujemo mi redovnice služavke Malog Isusa sarajevske provincije. S obzirom na to da je satima padala jaka kiša, popraćena velikom grmljavinom, ulice su se pretvorile u rijeke, koje su nosile sve sa sobom.

Published | 11/11/2019

Read more


Salomonski Otoci - Vozilo koje znači život

Piše s. Marta Augustina Nikolić

Poštovani prijatelji misija!
Već duže vrijeme nismo se čuli. To nije zbog lijenosti, nego zbog zauzetosti, a vrijeme leti i nikako ga stići. Puno se toga događalo u našoj misiji. Došle su nam nove snage, dvije sestre, nove misionarke – s. Magdalena i s. Veronika. Također je naš odgojno-obrazovni centar počeo s radom. Za djevojke koje ne idu u školu održale smo tečaj koji je trajao tri mjeseca. Na tečaju su djevojke dobile pouku iz vjeronauka, šivanja, kuhanja i engleskog jezika, koji je njima važan jer je službeni jezik. Sad je upravo u tijeku tečaj za drugu skupinu djevojaka.

Published | 10/10/2019

Read more


Back