Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Dan sv. Djetinjstva 2015.  

Uoči blagdana Bogojavljenja Crkva od nas traži da pojačamo pastoralnu skrb za djecu i pomognemo im shvatiti i prihvatiti da su i oni misionari, odgovorni za propovijedanje Radosne vijesti. Blagdan Bogojavljenja posvećen je Papinskom misijskom Djelu sv. Djetinjstva. Djelo sv. Djetinjstva sastoji se od ''dva stupa'': molitve i materijalne žrtve. Oba se koriste kako bi se pomoglo duhovne i materijalne potrebe djece diljem svijeta: izgradnju škola, sirotišta, bolnica, kako bi se pomoglo djeci u azilu, djeci na župama, i u različitim pokretima i udrugama.

Povodom proslave Dana sv. Djetinjstva, na blagdan Bogojavljenja, molim Vas da i Vi, u Vašoj zajednici, organizirate misijske aktivnosti koje su predviđene za vrijeme Došašća, uoči, i za sam Dan sv. Djetinjstva.

Pjevači Betlehemske zvijezde
U božićno vrijeme naša djeca, odjeveni kao mudraci ili pastiri, idu od kuće do kuće čestitati svima Božić. Zovu ih Pjevači betlehemske zvijezde ili Zvjezdari! To su dječaci i djevojčice koji pjevaju božićne pjesme, recitiraju molitve, i pozivaju male i velike da im pomognu u projektima koje imaju za njihove vršnjake diljem svijeta, jer oni žive u krajnjem siromaštvu i žrtve su nasilja, prisiljeni su raditi teške fizičke poslove i ne mogu ići u školu, te su često i bolesni, bez mogućnosti da se liječe.

S djevojčicama iz DR Konga kroz Došašće
Ove godine će naša djeca i mladi živjeli četiri tjedna došašća uz dvije djevojčice iz DR Konga. Za ovaj advent pripremili smo brošuru s pregršt animacijskog materijala. U katehetskom dijelu brošure predlažemo Vam misijske radionice za vrtićku djecu i za niže razrede osnovne škole, molitvu devetnice za misionare, homiliju i molitvu vjernika za dan Bogojavljenja itd. Pripremili smo i poseban adventski kalendar kako bi se djeca mogla svaki dan pripremati za Božić.
Kako bi djeca što bolje upoznala DR Kongo pripremljena je i karta DR Konga s zanimljivim činjenicama o toj afričkoj zemlji.
Naravno, uz brošuru pripremljen je i animacijski plakat, a mogu se i naručiti misijske kutijice kako bi djeca mogla prikupiti svoj dar za vršnjake u misijama. Potaknite jedni druge na sudjelovanje!

Misijska narukvica
Ove Vas godine posebno pozivamo da se uključite i podržite adventsku akciju misijska narukvica čijom kupnjom pomažemo u pojedinim projektima Djela sv. Djetinjstva: borbi protiv AIDS-a i malarije, školovanju djece u misijskim zemljama, vraćanju djetinjstva djeci vojnicima, pomoći djeci bez roditelja, gladnoj djeci svijeta.
Predstavljamo 6 sitnica, šarenih i veselih sitnica koje su posebne i vrijedne jer su ovdje sa svrhom i dobrim razlogom da naprave promjenu u svijetu.
Pozivamo vas da se uključite i podržite ovu akciju kako bismo svijet obojili veselim bojama i sačuvali život djeci diljem svijeta.
NOSI CRVENU NARUKVICU - pomozi u borbi protiv AIDS-a/malarije i ostalih bolesti od kojih djeca umiru
NOSI PLAVU NARUKVICU - školuj djecu u misijskim zemljama
NOSI ZELENU NARUKVICU - oslobodi djecu vojnike i vrati im djetinjstvo
NOSI ŽUTU NARUKVICU - daruj djeci bez roditelja radost doma u obitelji
NOSI BIJELU NARUKVICU - nahrani gladnu djecu svijeta
NOSI ŠARENU NARUKVICU - podrži rad misionara i misionarki koji pomažu djeci diljem svijeta
Kada odaberete jednu od ovih narukvica i stavite je na ruku, darujete djeci budućnost.
Cijena pojedine narukvice je 5,00 kn. Narukvice možete naručiti u Nacionalnom misijskom uredu.

Materijale možete preuzeti ovdje:
plakat
brošura
adventski kalendar
karta DR Konga

misijske narukvice


Povratak